Tête-à-tête cu ministrul Recean

 

 

 

 

 

Off-line-ul cu ministrul de interne Dorin Recean s-a dovedit a fi unul peste așteptările mele.

Recunosc e prima dată cînd am trecut pragul solidei clădiri din centrul capitalei. Multe tablouri de dimensiuni impresionante pictate în ulei, în armonie cu greutatea instituției. Întrevederea a avut loc în sala de protocol a Ministerului Afacerilor Interne, unde ministrul și-a făcut loc între bloggeri la masa de discuții, renunțînd la formatul oficial adoptat pentru întruniri.

Nu pot să trec cu vederea carisma cu care este înzestrat. Te cucerește din prima cu încrederea în sine și ceea ce face, body-language, tehnici de comunicare și leadership. Multe dintre declarațiile sale sînt demne a fi plasate între ghilimele.

Ce mi-a trezit un grad de admirație a fost abundența englezismelor utilizate pe parcursul celor 2 ore de off-line, iar pentru mine a fost o plăcere să văd în față o persoană tînără, încrezătoare, care vine din afara sistemului, știe ce trebuie să facă, cum și cu cine, “dezarmînd” multe personaje cu epoleți grei de la steluțe, însă lipsiți de calitate și profesionalism.

Am discutat despre reforma MAI, video monitorizarea traficului rutier, constrîngerea oportunităților de corupție, activitatea polițiștilor de sector, securitatea națională, combaterea traficului de ființe umane, anihilarea grupărilor criminale, conștientizarea emoțiilor, critica constructivă, pictură.

Din discuțiile purtate, mi-a transmis o notă de încredere în perspectiva reformei MAI, iar metoda georgiană se pare a fi cea mai aplicabilă în condițiile noastre, cultura și percepția națională.

 

 

 

 

 

 

 

„Lucrurile trebuiesc făcute repede!”

Recean mizează pe efortul conjugat rapid al efectivului său și doar în așa condiții va putea fi simțită schimbarea, însă trebuie luat în calcul și aportul societății și reeducarea percepției acesteia vizavi de activitatea poliției.

Am avut pregătite 12 întrebări. Niciuna nu am reușit să o adresez 😀 la multe dintre ele am găsit răspuns în cadrul discuțiilor, în cele mai multe cazuri ministrul Recean anticipînd curiozitățile, oferea nonșalant răspunsurile… și aici iar voi recunoaște calitățile sale de lider. La unele chestiuni voi reveni la următorul off-line pentru care gazda ne-a lansat o invitație.

P.S. Pentru cei care se plîng că să începi munca la 08:00 este un calvar, să știți că Dorin Recean la 06:45 deja e în birou și analizează sinteza operativă, iar acolo nu-s cele mai fericite cazuri… o spun din experiență proprie :)

P.S.2 Un grand merci Patriarhului blogosferei pentru fotografiile din cadrul off-line-ului.

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Tête-à-tête cu ministrul Recean

  1. Oti spune:

    ti-a furat inima… 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *