TEDxChișinău: Next Level

Azi am avut impresia că nu mă aflu în Chișinău.

Lume bună, tineret, open-minded, și o atmosferă nouă pentru peisajul obișnuit deja.

TEDxChișinău: Next Level, o nouă ediție (a doua la care particip), impresionant, speakeri distinși: jurnaliști, sportivi-doctori în istorie, antreprenori, PR-iști, filozofi, politicieni, analiști…

Primul speaker, ta-dam :) jurnalista Elena Pahomova. A debordat de emoții, încredere în sine, pe alocuri supremație „сами мы с усами. O idee mi-a plăcut la Elena, chiar dacă tema suna pesimist: Будущего  не будет, ceea ce simțim noi cînd ne cuprinde un curent de aer e de fapt timpul, el trece pe lîngă noi… iar ceea ce trebuie să facem, e să-l prindem și să furăm tot ce e mai bun cît nu-i tîrziu.

Totuși, trebuie să recunosc cel mai tare speaker a fost Octavian Țîcu, și nu pentru că a fost coordonatorul științific al tezei mele de master, că e campion la box, doctor în istorie, un om de excepție, mentorul meu și un bun prieten… Octavian, e simplu!

Ne-a vorbit despre paradoxul țării noastre care e un stat falimentar cu un sport elitar. Da, e posibil! Republica Moldova are sportivi, medalii, performanțe… da, e straniu, dar are, chiar dacă nu prea investește în aceasta. Îi voi cere domnului profesor prezentarea sa, pentru a mă motiva cînd simt că-mi sînt tăiate aripile (acolo este un citat de-a lui Platon, bună treabă).

Eugen Boico, ne-a făcut să credem pentru 2 secunde că am fi la prezetarea iPhone 4 :) A a vut o prezentare utilă despre curajul de a opera un remix, rebranding, plagiat, management, PR. Vorbește bine și în română, respect!

Vineri, un prieten jurnalist îmi zicea că ar merge la TEDx pentru Ruslan Cojocaru. Nu știam despre cine vorbește. Proprietarul a două rețele de restaurante din capitală, Ruslan ne-a vorbit despre fericire. Probabil trebuia să-mi vorbească despre fericire la o ceașcă de cafea ca să mă convingă, totuși una am aflat azi din prezentarea sa: antonimul cuvîntului “Dragoste” este „Indiferență”, încă nu m-am gîndit la asta ca să fi avut un răspuns cînd a întrebat.

Мaria Gaidar, curajoasa rusoaică m-a cucerit prin tembrul vocii sale: grav, puternic, deosebit. Prezentarea… hm, așa și așa. Ei, dar vocea, vocea e totul!

TEDx de astăzi a fost în trei limbi: română, engleză și rusă. Speakeri din mai multe țări. Baloane, Wi-Fi, organizare. Trebuie să felicit organizatorii TEDxChișinău pentru curaj și inspirație. Invitația voastră m-a făcut să mă simt specială!

Aștept următoarea ediție TEDx :)

Foto: Alex Lebedev, Igor Vrabie

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *