Scuba diving în Marea Roșie

 

Am făcut scuba diving!

Da, o zic tare și cu o mare mândrie :)  A fost cea mai nebună și neobișnuită experiență de până acum, m-am depășit, m-am descoperit și am devenit alt om după ce am făcut scufundări la o adâncime de 12 metri, înotând printre corali și mii de pești.

img_0140

Marea Roșie este recunoscută drept cel mai bun loc printre destinațiile mondiale pentru a face scunfundări, iar centrele de diving din stațiunile de odihnă abundă de turiști dornici de a face cunoștință cu lumea subacvatică.

Visul de a face diving îl am din 2010, când am fost prima dată în Egipt, iar în acest an mi-am satisfăcut curiozitatea și am mai bifat un obiectiv în lista mea de ”to do”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Totul a început cu o înscriere prealabilă la centrul de diving autorizat, iar în ziua programată, dis-de-dimineață reprezentantul centrului ne-a condus de la hotel în port, unde împreună cu mai mulți amatori de senzații tari am ținut calea spre siturile de corali. Călătoria cu barca a durat în jur de 30 de minute, timp în care am admirat marea, am savurat câte un ceai egiptean și am fost instruiți despre tehnicile de scufundare, echipamentul și codul de semne.

diving-cristina-mitu

Am fost ajutată de asistenții instructorilor să îmbrac echipamentul de scuba diving care ajunge să cântărească în jur de 40kg și recunosc că fără ajutorul lor nu m-aș fi putut ridica în picioare la cât de greu era. Echipată pînă-n dinți, am sărit în apă, iar greutatea costumului deja nu mai era simțită, mă simțeam perfect. Am făcut primele probe cu aparatul de respirație, m-am relaxat și însoțită de instructor am început aventura.

Senzațiile trăite sunt incomparabile. Lumea subacvatică este una miraculoasă, înotam printre mii de pești multicolori și corali, iar razele soarelui care jucau pe fundul mării mă făceau să mă simt mai mult decât perfect, totul era la superlativ!

diving-hurghada

Ambele runde de scunfundare au durat în total 40 de minute și ajungeam până la 12 m adâncime. Cu cât înotam la mai adânc, cu atât mai rece îmi era, la un moment dat, instructorul a observat că îmi tremurau mâinile și a grăbit tempoul pentru a depăși starea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Clipele petrecute sub apă și frumusețile ce se ascund la adâncime te fac să crezi că ești într-o altă realitate, timpul trece altfel, ritmul de respirație e mai lent și mișcările sunt mult mai controlate, iar ceea ce văd ochii nu poate fi redat prin cuvinte. Este o adevărată binecuvântare, mă simțeam extrem de fericită!

 

img_0100

Acum, după două experiențe de diving, îmi doresc să fac scufundări cît mai des, să-mi îmbunătățesc tehnicile și să descopăr lumea subacvatică și din alte destinații sau chiar să obțin un certificat de scafandru, de ce nu?

 

Acest articol a fost publicat în Evenimente, Fără categorie. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *