Mulțumesc!

multumesc

http://www.alllady.md/115220-cristina-mu/117757

Cuvântul magic ”Mulțumesc” e un lucru atât de simplu, care nu îți solicită eforturi sau sacrificii, însă care îți amplifică fericirea și starea de bine. De fapt, despre “Mulțumesc” suntem învățați odată cu primii pași și devin primele lecții de educație din cei șapte ani de acasă, atât de importanți.

Îmi place să mulțumesc oamenilor, chiar și pentru unele servicii nesemnificative sau pentru un gest cât de mic și dezinteresat, acea energie pe care o emană acest cuvânt mă face să îl repet chiar și de câteva ori. E frumos și acesta provoacă o chimie între oameni, redă o stare de bine, respect, admirație și provoacă un licăr de bucurie în ochi.

Zi de zi, urmăresc comportamente fie în spații publice sau chiar, relaționând cu prieteni și colegi și adesea îmi lasă un gust amar acea ignoranță sau lipsă de recunoștință, iar aceasta nu e neapărat realizată intenționat. Posibil să fie ceva particular poporului nostru, pentru că în alte comunități am întâlnit oameni super binevoitori, pe alocuri chiar exagerat. Sigur, această ignoranță sau orgolii rănite este cel mai mare dușman al nostru, te demotivează și răcește relațiile, însă suntem ființe sociabile și zilnic contactăm unul cu celălalt . Ar fi mult mai simplu dacă am utiliza mai des în vocabularul nostru acest cuvânt.

Un ”Merci” dezinvolt poate face minuni în relațiile interumane, poate deveni o formulă magică, iar bagheta e în mâinile noastre, trebuie doar să o utilizăm corect. Mulțumește pentru tot ce ai și primești, pentru un gest, ajutor, serviciu, e-mail, sfat, achiziții, pentru ziua de azi și pentru oamenii din viața ta, pentru tot!

Un simplu ”Mulțumesc” ajută enorm și are o putere extraordinară, asta înseamnă bun simț și apreciere. Spune-l mai des și sincer, vei vedea, într-adevăr e magic!

 

 

Acest articol a fost publicat în Lucruri simple. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *