Între meridiane

Cristina Matu CCA

http://www.alllady.md/115220-cristina-mu/article

Adesea cînd sînt întrebată la ce visez, răspund prompt: să călătoresc, la asta visez! Vreau să explorez țări și civilizații, să învăț limbi noi și să gust din toate bucătăriile lumii, să mă redescopăr în locuri pe care voi călca pentru prima dată și să las o parte din mine oamenilor pe care îi voi întîlni.

În 2014 am călcat pe trei continente, iar acel feeling pe care l-am trăit de fiecare dată nu-l pot exprima în cuvinte, acesta se citea în licărul din ochi, extazul trăit și dorința de explorare.

În ritmul nebun, găsesc acele pauze prețioase cînd rămîn singură cu mine și savurez starea de fericire și satisfacție, un dulce egoism cînd fie pe malul oceanului, vîrf de munte sau centrul metropolei să mă opresc, să privesc în jur, să respir adînc, să mă surprind cu un zîmbet de plăcere pe buze și să declar că sînt cel mai fericit om!

Dorința nestăvilită de explorare a unor noi culturi, tradiții și istorie mă face să găsesc forțe chiar și atunci cînd simt că nu mai am putere nici să vorbesc. Sînt curioasă să comunic cu localnicii despre istoria și stilul lor de viață, limbă, arhitectură, ce mănîncă, cum se îmbrac, cu ce probleme se confruntă comunitatea lor, cine le sînt strămoșii, ce tradiții respectă, unde au călătorit și ce religie au.

Fiecare destinație a fost o lecție pentru mine, și nu doar de geografie, istorie sau cultură generală, ci o lecție despre prietenie, libertate, omenie, demnitate și dragoste de viață.

După fiecare revenire acasă, mă simt mai bogată, înaripată și gata să răstorn munți și nu vreau să pierd acea euforie niciodată.

Amintirile sînt averea mea, iar dorința de a descoperi mă face să visez de fiecare dată la noi destinații și noi civilizații. Ador să trăiesc în mai multe fusuri orare, să am setate pe telefon orele locale ale țărilor în care călătoresc, să învăț fraze în limba țării gazdă, să colind aeroporturile în lung și în lat și să admir panoramele din avion.

Miile de fotografii mă fac să simt gustul călătoriei chiar și peste mulți, mulți ani, să retrăiesc acele clipe care devin de neuitat, să simt aromele acelor timpuri, să rîd și să povestesc altora despre aventurile trăite.

Ador să îmi fac planuri pentru o nouă evadare, am mii de idei și o listă lungă de must to do și must see, răsfoiesc blog-uri de călătorii, analizez hărți, privesc filme despre noile destinații și studiez istoria acestora.

Trăim într-o lume atît de frumoasă, sîntem atît de norocoși!

Un articol publicat pe www.alllady.md 

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie, Lucruri simple. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *