El e Dan, Dan Negru

Cînd eram adolescentă nu ratam nicio ediţie a emisiunii sale “Trupa de şoc” de la TVR Timişoara. Pe atunci nu intuiam că în 2012 voi fi invitată la o discuţie cu Dan, aşa ca între prieteni (pentru această şansă e imperativ să-i mulţumesc Doinei Cernavca 😉

Pe parcursul a celor 3 ore de discuţii l-am descoperit  pe Dan Negru profesionistul, părintele, soţul Codruţei şi pur şi simplu un om deosebit.

Făcînd o comparaţie dintre televiziunea din Republica Moldova şi cea din România, invitatul serii a constatat că publicul din Moldova e mai îngăduitor, în timp ce, cel din România e mai nebun, trebuie mereu ţinut în priză. Oamenii din Moldova au un alt ritm de bucurie decît cei din România.

“Televiziunea de aici se află în perioada romantică a celei româneşti din anii *90. Astăzi, pot asocia televiziunea românească cu grădina zoologică. Trebuie de citit multe cărţi pentru a avea un vocabular bogat, lectura îţi îmbogăţeşte mintea. Televiziunea e ca o gumă de mestecat, nu pune mintea în mişcare. Radio e mai frumos!”, a conchis vedeta TV.

Are doi copii, Dara şi Bogdan. De la copiii săi, a învăţat să se bucure de lucrurile mărunte. Cu soţia sa Codruţa, se cunoaşte din studenţie. Călătoresc mult, iar atunci cînd are vreun proiect mai departe de casă, încearcă să-şi ia familia cu el. Chişinăul a fost explorat de întreaga familie Negru :)

A vorbit mult despre Florin Piersic, despre care a spus că este cel mai iubit actor român din toate timpurile. S-a împărtăşit cu multe amintiri din emisiunile în care maestrul Piersic a fost invitat. Am rîs pe săturate.

Despre prieteni şi mentori, Dan ne-a spus că: “Azi, prietenii vin şi pleacă. Prietenii cei mai buni sînt cei din copilărie, cei cu care ai băut apă rece după ce ai jucat fotbal. Cît despre mentori, e bine să ai mentori, dar să nu-i copiezi!”.

 

Voi încheia textul simplu, cu un citat dintre preferatele lui Dan Negru:

“Cei mai frumoşi ani sînt cei ce vor veni!” – Victor Hugo.

 

Fotografii: Clubul nostru

 

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *