EGIPT

 

De ceva timp, pentru mine luna februarie miroase a Egipt… și cred că va mai purta acel parfum. În cele două săptămîni cît m-am aflat în Egipt, am explorat stațiunea Sharm-el-Sheikh, Cairo, Platoul Giza, Alexandria, biblioteci, muzee, moschei, biserici, fabrici de uleiuri aromatizate, papirusuri, renumitul bazar Khan el Khalili, instituții de stat, Marea Roșie și Mediterană, coazieră pe Nil, ș.a.

 

Sharm-el-Sheikh, plaja Savoy, Sierra.

Nu-mi pot ierta că nu am făcut scuba diving. Marea Roșie este cunoscută cu apele ei limpezi și recifele superbe de corali.

774818_10151248597976297_14908581_o

Locul unde petreceam cel mai mult timp :)

P.S. Aveți grijă ce și în ce cantitate consumați.  Gustați tot ce vă dorește inima, însă nu abuzați, mîncarea este condimentată, specifică, da, chiar și cea care ar fi bucătărie europeană. Fiți pe pace, după 15 mese pe zi, la finalul sejurului vreo 4 kg în plus vă sînt garantate.

… ce aș da, să mai savurez acel mic dejun cu croissante și cafea cu cardamom.

Biblioteca din Alexandria.

 

Grădina botanică din Alexandria.

 

 

Platoul Giza. Mulți turiști, suveniruri, cămile, tranport, colb, gunoi …

 

Laser show de Valentine’s day.

416927_258262287590014_1074000678_n

 

Am urcat și pe cîteva trepte ale Piramidei Keops :) mă simțeam mai aproape de faraon.

 

Muzeul Național din Cairo. Aflat la doi pași de hotelul în care am fost cazată, dar și de renumita Piață Tahrir, unde au avut loc manifestațiile pro-democrație din 2011.

Smocul din Cairo. În capitală aerul este foarte poluat.

 

Ambuteiaj. Cairo, 08:30 a.m.

 

Shopping la piața Khan el Khalili. Impresionant, obositor, cu mult haz și peripeții. E o experiență pentru cei cu nervi de fier, aventurieri și amatori de adrenalină 😀

La bazar am fost de două ori, aveam o listă luuungă: narghelea, fulare, suveniruri, mirodenii, ii, papirusuri etc. Este foarte important să negociezi, dacă pentru un articol vînzătorul îmi cerea 20 de dolari, îi ziceam că produsul face doar 1 dolar… și așa conveneam la un preț de 3-5 dolari.

Prima vizită la piață a fost mai mult just for fun. A doua, a durat vreo 5 ore, era deja întuneric, un pic periculos, cu zeci de pungi, extenuați… a trebuit să ne înarmăm cu răbdare :) urma vreo două ore de ambuteiaj și plimbat într-un cartier dubios, taximetristul nu înțelegea nici engleză, nici rusă, nici mimico-gestual… am fost nevoiți să telefonăm traducătorul Ashraf, pentru a ajunge la hotel.

narghelea

Două săptămîni am scris celor de acasă de la o așa tastieră „latino-arabă”. La internet-cafe, o oră de navigare pe internet costa 2 dolari.

 

Vedere de la balconul camerei – Hotelul SHEPHARD, rîul Nil, Cairo de seară.

(această poză aparține unui alt autor)

egipt28_n

 

Dacă ar fi fost după mine, aș mai fi rămas o lună în Egipt…

La plecare, un oficial egiptean mi-a spus o zicală mai veche: “Odată ce ai băut din Nil, te vei întoarce la el mereu”.

Mă voi întoarce!

Acest articol a fost publicat în Lucruri simple. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *