Culori pentru fericire, II

Descoperirea și pasiunea lunii februarie a fost Paint by numbers, un nou gen de pictură pentru amatorii de culori și artă.
În ultima perioadă mi-era extrem de dor să pictez, însă nu găseam acea inspirație sau motivație care să mă pună în fața unei pînze pentru a crea, dar pînă în momentul în care am găsit acest gen de picturi în centrele comerciale din orașul nostru, iar curiozitatea m-a făcut să îmi procur primul tablou din această serie.

pbn
Pentru cei care nu cunosc genul, voi descrie în linii mari regulile jocului: Paint by numbers este un suport de pictură din pînză pe sasiu de lemn, pe pînză este schițată o schemă de contururi cu coduri care reprezintă diferite culori, aceste contururi fiind umplute cu acele culori din acril care sînt indicate de coduri, într-un final va arăta ca o pictură veritabilă, o operă de artă. Primele pînze Paint by numbers au apărut în 1951 în SUA, fiind inventate de Max Klein, fondatorul companiei Palmer Paint.

paint Cristina Mitu
Picturile după numere nu sînt atît de dificile cum par, primul meu tablou din acest gen mi-a luat patru zile de pictat într-un ritm nealert, savurînd fiecare segment colorat, gama generoasă de culori și rezultatele muncii.

Setul Paint by numbers conține o pînză pe sasiu, o bogată paletă de culori, trei pensule și o schiță rezervă a codurilor.

paint2
Recomand tuturor să încerce această metodă, este una extrem de relaxantă, îți transmite o doză de zen, plăcerea unui rezultat extrem de estetic și un tablou demn de a fi pus într-o ramă frumoasă.

pbnum
Trebuie să recunosc că, în general pictatul necesită răbdare, atenție și putere, deoarece vor apărea dureri/amorțeli ai mîinii cu care țineți pensula, s-ar putea să confundați unele culori sau coduri, atunci cel mai indicat să faceți o pauză și să reluați activitatea după o scurtă perioadă de timp.

 

 

Acest articol a fost publicat în Lucruri simple, Utilitare. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *