“Creativitatea merge mînă-n mînă cu curajul” – lecție învățată de la Gabriela Lungu

 

Relațiile Publice au venit neîntrebate în viața mea, încet… încet, în ultimii opt ani croindu-mi o profesie din asta și chiar îmi place.

Să ai în față un expert în PR care conduce una dintre cele mai cotate agenții de Public Relations din România – THE PRACTICE, țară care ocupă locul doi în Europa la cele mai bune strategii și campanii de PR, este un adevărat noroc. Seara de 5 octombrie s-a dovedit a fi una deosebită și extrem de utilă.

Gabriela Lungu, gazda serii în cadrul evenimentului organizat de Clubul Profesionaliștilor în Relații Publice și Comunicare a fost o apariție explozivă: îmbrăcată într-o rochie roșie (pentru eveniment și eu am îmbrăcat o rochiță roșie, însă am schimbat-o în ultimul moment… aveam eu un feeling :) )  nude make-up, părul lung cu șuvițe blonde, lăsat liber a contrastat între simplitate și stil.

Gabi a venit ca o avalanșă. Darnică la zîmbete și gesturi non-verbale, dînsa ne-a cucerit prin libertatea sa și lecția despre creativitate, cuvîntul care a răsunat zeci de ori pe parcursul întregii seri. Este o persoană bogată, bogată sufletește, călătorește mult și iubește.

Prezentarea sa a început cu cele 3 erori fericite din viața sa care au făcut-o să devină PR-istă, totuși cele 7 principii care în viziunea sa stau la baza unui succes în relațiile publice m-au făcut să iau niște notițe și îmi par a fi utile pentru toți:

 1. Companiile creative sînt făcute de oameni creativi.
 2. Companiile creative au în planul de dezvoltare obiective clare și specific de creație, iar acestea sînt la fel de importante ca și cele financiare sau de alt tip.
 3. Companiile creative au în cadrul proceselor de lucru și un proces creativ bine pus la punct.
 4. Companiile creative au o cultură organizațională propice generării de idei.
 5. Companiile creative investesc și se ocupă de creativitate.
 6. Companiile creative răsplătesc creativ și au un comportament  :) creativ.
 7. Companiile creative au un lider creativ.

În PR nu ai ce face dacă nu ești original, curajos, flexibil, înzestrat cu o fantezie bogată care să genereze idei, pentru că PR-ul este o vocație!

Nu există strategii general-valabile, există strategii pentru fiecare client.

Faza ce a uimit-o pe Gabriela este că la noi nu există agenții de PR :) eu cred că ar fi o idee de afacere pentru ea, iar eu mi-aș dori să avem un THE PRACTICE și în Moldova.


Sesiunea de întrebări a fost una ho-ho… se vede că ai noștri sînt dornici de progrese și performanțe, este regula concurenței. …și mai ho-ho a fost sesiunea de fotografie (în curînd vor apărea și pe blog).

 

Organizatorii au avut grijă ca invitații evenimentului să se bucure de un vin rose fin, care a dat o aromă specială serii.

 

Portofoliu: Gabriela Lungu este fonda toarea și managerul agenției de PR din România THE PRACTICE, care este una dintre cele mai premiate agenții independente din Europa, cu trofee obținute la cele mai importante competiții de profil: Cannes Lions, Global SABRE Awards, European SABRE Awards, European Excellence Awards, IPRA Golden World Awards și Romanian PR Award.

Luna octombrie a început fenomenal de frumos. Da, uneori e bine să intervini în rutină, să renunți pentru o perioadă scurtă la ceea ce faci zilnic pentru o pasiune, un vis mai vechi.

Acest articol a fost publicat în Evenimente. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la “Creativitatea merge mînă-n mînă cu curajul” – lecție învățată de la Gabriela Lungu

 1. gabriela lungu spune:

  Iti multumesc pentru aprecieri, Cristina! Si eu m-am simtit de minune la Chisinau! Bafta multa in tot ce faci!

  • Cristina spune:

   Cînd voi fi întrebată ce PR-iști admir, să știi că vei fi prima din listă :) Un grand merci pentru master-class!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *