„Ce nu ştiai despre…” Cristina Mîţu, membra CCA: „Scriu în arabă, gătesc, iar în Africa am avut…”

2015-09-11 11.20.40

http://curentul.md/it-media/ce-nu-stiai-despre-cristina-mitu-membra-cca-scriu-in-araba-gatesc-iar-in-africa-am-avut.html

Membra Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Cristina Mîțu a făcut în anul II de facultate cursuri de limba persană (parsi). Despre aceasta ea vorbit solicitată de Curentul, în cadrul proiectului „Ce nu știai despre…”.

 

„Profesorul nostru era originar din Iran. Datorită profesorului, Gamali Mohammadifard, am reușit în scurt timp să deprindem dexteritatea de a scrie în arabă, de la dreaptă la stînga și de a învăța alfabetul arab„, spune ea.

Cristina Mîțu iubește să călătorească, să descopere destinații noi, civilizații, culturi.

„Oriunde nu m-aș afla, gust din bucatele tradiționale, iar uneori la revenire în țară încerc să gătesc pentru familie, bucatele care m-au impresionat. De exemplu, cea mai deosebită experiență culinară am avut-o în Africa unde am băut lapte proaspăt de cămilă, banane prăjite cu diverse legume și extrem de condimentate, placali – un aluat fermentat cu manioc, banane și sosuri, fresh-uri din trestie de zahăr etc.”, susține membra CCA.

În clasa a X-a, Cristina Mîțu, a făcut parte din prima promoție a Parlamentului Tinerilor (2001).

„A fost o experiență de milioane, am participat la mai multe training-uri de dezvoltare, liderism, promovarea drepturilor copilului etc. La final de sesiune, organizam workshop-uri pentru elevii din școlile din orașul de origine unde promovam cele învățate în cadrul forului. În aceeași perioadă, am reușit să organizez împreună cu profesorii și elevii școlii în care am învățat, primul eveniment de caritate, unde am adunat fonduri pentru reabilitarea unui copil bolnav din raionul Drochia”, afirmă Cristina.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie, Lucruri simple. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *