Donăm zîmbete și încredere

Despre caritate, de regulă nu vorbesc, las undeva în anonimat unele acțiuni și apreciez acest lucru și la prietenii mei implicați în multe acte de donație. Însă există unele cazuri care trebuiesc făcute publice din simplul motiv de a propaga ideea de filantropie, implicare și bunăvoință, astfel am hotărît să vă relatez despre recenta Campanie a Darurilor de Primăvară pentru Copiii Bolnavi de Cancer, organizată de un prieten.

donatie oncologic (2)

Totul a început în februarie cu gîndul de a aduce un strop de bucurie la început de primăvară micuților ce se tratează de cancer la Institutul Oncologic, prinzîndu-le un mărțișor la piept și ajutîndu-i atît material, cît și cu anumite lucruri necesare pentru activitățile zilnice: cărți, rechizite, jocuri, articole vestimentare ș.a.

donatie C.Mitu blog

Trebuie să recunosc că mă simt extrem de mîndră de prietenii și colegii mei, nu m-am așteptat la un asemenea impact și generozitate, zilnic fiind contactată și primind daruri pentru copii și gînduri bune pentru aceștia.

În cele două săptămîni cît am putut să mă implic personal, am reușit să contribuim cu multe seturi de rechizite pentru desen, art-terapie, scris, citit, jocuri, hăinuțe, jucării și dulciuri, de asemenea am reușit să realizăm visele pe care le-au descris copiii în scrisorile destinate Zînei Primăverii.

donatie Cristina Mitu 27.02.2015

Mai mulți prieteni au donat în fondul destinat acestui scop pe www.indiegogo.com și au îndemnat și alte persoane din cercul lor să-i urmeze, astfel au fost colectate mijloace bănești care au fost transmise părinților micuților, pentru cheltuielile necesare tratamentului.

27.02.2015 donatie

Regret enorm că din motive profesionale nu am reușit să merg la festivitatea organizată de prietenii mei la Institutul Oncologic, însă cu plăcere spun că gașca noastră a făcut o sărbătoare de invidiat cu interpreții Adrian Ursu, Tania Cerga, Brio Sonores și cu doi clovni haioși.

donatie oncologic

Iar pentru că eforturile noastre s-au încununat cu un impact deosebit, fiind colectate daruri peste așteptările noastre, de 7 martie am mers  la Școala de tip-internat pentru copiii orfani și rămași fără îngrijirea părinților din s.Cărpineni, Hîncești, unde am comunicat cu cei 75 de copii și le-am făcut cîte un cadou.

Carpineni donatie Cristina Mitu

carpineni donatie

donatie Carpineni

Țin să mulțumesc din suflet tuturor prietenilor și persoanelor ce nu au rămas indiferente la apel, organizatorilor și portalului http://pentruea.md/   pentru suport media.

Dacă am reușit să le readucem un zîmbet pe buze, atunci am făcut o faptă bună!

Fotografii: Mihai Ceban și Dinu Baciu

La aceeași temă:

https://blogulunuimoldovean.wordpress.com/2015/02/28/campania-darurilor-de-primavara-pentru-copiii-bolnavi-de-cancer/

https://blogulunuimoldovean.wordpress.com/2015/03/07/campania-darurilor-de-primavara-a-ajuns-la-carpineni/

Acest articol a fost publicat în Evenimente, Fără categorie, Lucruri simple. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *